Hogyan fejlesszük a demokráciát jobban működőre?

Demokrácia Rt.

Hogyan segítsünk érdemben?

2021. február 02. - Nagy-Papa

Olvastam ma egy blogbejegyzést aminek az volt a témája, hogy vajon jól döntünk-e, amikor a "földi javakat" hajtjuk, vagy érdemesebb nemesb' cselekedetekkel jobbá tenni a Világot? Alaphangon természetesen érdemes, de a módszertanban (is) vannak komoly vélemény különbségek. Érdemes a blogbejegyzést és a hozzászólásokat is elolvasni, főleg mert ott olvastam egy idevágó gondolatot. Remélem nem haragszik meg sem a blog tulajdonosa, sem a hozzászóló, ha idézem (legalább részben):

"Van az az unásig ismételt mondás, hogy az éhezőnek ne halat adj, hanem tanítsd meg halászni. Nagyon becsülendő és hősies tett segíteni az elesetteken, nem kérdés. De soha nem lesz vége… Polgárháború van -> árvulnak a gyerekek -> megyünk segíteni. Mikor lesz vége? Akkor, ha vége lesz a polgárháborúnak. Tehát magát az okot kellene megszüntetni, és azért kellene dolgozni, hogy AZT megszüntessük/sék. Ha valaki ebben teljesedik ki, hogy segít az elesetteken, akkor csinálja. Na de tényleg, nem csak konzerválják ezt az egészet, a csúnyán mondott “ész nélküli segítéssel”? A megoldást nem tudom, talán az összefogás lenne, politikától függetlenül, megváltoztatni a fejekben a gondolkodást arra felé? Lehet, hogy lehetetlen küldetés?"

Ahhoz, hogy a fejekben megváltozzon sok minden (nem csak "ott" hanem "itt" is), ahhoz talán hozzájárulhatunk azzal is, ha újra gondoljuk az egész rendszert. Erről szól a Demokrácia-Rt. is.

Remélem együtt előrébb jutunk, és mielőbb érdemi változásokat érünk el :)

afrika.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://demokracia-rt.blog.hu/api/trackback/id/tr5916413424

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása